Ga naar hoofdinhoud
Beumer Bouwshop

Van webshop naar succesvol
e-Commerce platform

beumer bouwshop case detail

Design, Rebranding & strategy, e-Commerce platform

Bezoek website

Optimalisatie aan de hand van gebruikers(data)

Stapsgewijs zijn we aan de slag gegaan om Beumer Bouwshop, de specialist op het gebied van hoogwaardige bouwproducten, te helpen groeien naar een succesvol e-commerce platform. Met als resultaat een groei van 55% in bruto verkoop één jaar na lancering van het platform. De formule voor dit succes: klantbehoefte x gebruikersbehoefte x data gestuurde beslissingen. 

Arrow Up Line

15%

Stijging aantal bezoekers

Arrow Up Line

53%

Stijging aantal bestellingen

Arrow Up Line

6,3%

Stijging conversie

Webshop en e-commerce platform

Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen een webshop en een e-commerce platform. Het verschil zit hem in de complexiteit van de digitale infrastructuur. Een webshop is in feite een online winkel waar je producten of diensten kunt kopen. Het is vergelijkbaar met een fysieke winkel, maar dan op het internet. Een webshop is meestal ontworpen en beheerd door één bedrijf dat zijn producten of diensten rechtstreeks aan klanten verkoopt. Een e-commerce platform heeft een uitgebreide en complexere digitale infrastructuur die bedrijven in staat stelt om online zaken te doen. Hiermee kun je naast het opzetten van een webshop, ook betalingsverwerking, voorraadbeheer, klantrelatiebeheer, marketingtools en andere functies integreren. Voor het project met Beumer Bouwshop hebben we gekozen voor een e-commerce platform, dat altijd onze voorkeur heeft. 

Het belang van langetermijnstrategie

Als eerste zijn we met Beumer Bouwshop in gesprek gegaan om samen de langetermijnstrategie te achterhalen en te bepalen. Dit hebben wij gedaan door te kijken naar een combinatie van verzamelde data van verschillende platforms (zoals Google Analytics), de wensen van Beumer Bouwshop en natuurlijk de wensen van de gebruiker. Deze drie componenten samen hebben de aanpak gevormd om antwoord te kunnen geven op de volgende vraag:

Hoe kan digitalisering het werk eenvoudiger maken, de doelgroepen beter bedienen en waarde toevoegen aan het bedrijf?

Technologie keuze

Na analyse is vastgesteld welke technologie is ingezet voor de ontwikkeling van het e-commerce platform. Het is van groot belang om de klant in een vroeg stadium uit te dagen om na te denken over de langetermijnstrategie, zodat voorkomen wordt dat er een technologie wordt gekozen die niet voldoende is voor bepaalde functionaliteiten die in de toekomst aan het platform moeten worden toegevoegd.

Maandelijkse optimalisaties

Na diverse strategische sessies met Beumer Bouwshop hebben we het e-commerce platform ontwikkeld en succesvol gelanceerd. Na de livegang zijn we gestart met een traject voor maandelijkse optimalisaties en onderhoud, om ervoor te zorgen dat het platform voortdurend up-to-date blijft. Dit traject noemen we het Active Insights abonnement, waarbij we de klant volledig ontzorgen wat betreft onderhoud en maandelijks ruimte bieden voor optimalisaties.

De doorontwikkelingen aan het platform zijn gebaseerd op de waardevolle data die we hebben verzameld. Deze aanpak is veel effectiever dan slechts een eenmalige oplevering van een website en vervolgens hopen dat deze naar verwachting presteert (wat helaas vaak niet het geval is). Beumer Bouwshop heeft bewust voor deze aanpak gekozen, en het heeft geleid tot positieve resultaten.

Een kleine greep aan optimalisaties die we hebben doorgevoerd aan het platform:

  • Een uitgebreide productpagina gericht op online vindbaarheid en relevante product- en randinformatie.
  • Trustpilot integratie en uitgebreide weergave op verschillende plekken op de website. Dit versterkt het vertrouwen in het merk ‘Beumer Bouwshop’.
  • Een geoptimaliseerd afrekenproces met meer dan 10 betaalmethodes.
  • Beumer Bouwshop is niet alleen een webshop, maar biedt ook uitgebreide extra (product)informatie aan, zoals productsheets, montagehandleidingen, brochures en een helpcentrum. 
  • Elke pagina op Beumer Bouwshop is geoptimaliseerd voor specifieke zoekwoorden, waardoor de gehele website breed vindbaar is in Google.

Resultaten die zijn behaald één jaar na lancering 

Arrow Up Line

15%

Stijging aantal bezoekers

Arrow Up Line

6,3%

Stijging conversie

Arrow Up Line

55%

Stijging bruto verkoop

Arrow Up Line

440%

Zichtbaarheid in Google

Arrow Up Line

26

Aantal posities gestegen in Google

Wat vindt onze klant ervan?

De aanpak van Active Collective heeft ervoor gezorgd dat ik stapsgewijs heb kunnen investeren aan optimalisatie. En door in kleine stappen te optimaliseren en te kijken naar de kansen hebben we kunnen optimaliseren aan de hand van de wensen van gebruikers. Veel effectiever dan in één keer alles. Dit werkte erg prettig!

Rory Beumer
Oprichter Beumer Bouwshop

Active Collective - Humanizing technology logo

Als digital agency zijn we gespecialiseerd in het oplossen van problemen of verbeteren van processen. Dit doen we door onze mix van specialisten in te zetten. Één plek waar data-science, digital design, prototyping, development en cybersecurity samenkomen.

Audited and certified by:

Logo ISO's

Contact

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk
0251-29 33 70
[email protected]

KVK: 58605061
BTW: NL853109606B02

LinkedIn
Facebook