Ga naar hoofdinhoud

De digitale make-over van Will&Co:
sterker merk en betere vindbaarheid

Op verzoek van Will & Co zijn we aan de slag gegaan om de totale positionering van het merk inclusief de website te vernieuwen. De basis van het merk was goed maar rebranding was noodzakelijk. Om de positie van Will & Co te versterken is er een nieuwe huisstijl ontwikkeld die zowel online, mobile en offline goed tot zijn recht komt.

Client
Will&Co

Website
www.will-co.eu/

willco-featuredimage-1024x406

Behouden wat goed is en vernieuwen wat beter kan.

Samen met onze design-partner Revitalize hebben we verschillende workshops en sprint meetings georganiseerd om samen met de klant uitgangspunten, merkwaarden en inhoud van het vernieuwde merk te bepalen. Will & Co is over de jaren gegroeid en de merkpositie als internationaal distributeur is breder geworden. Dit moet ook tot zijn recht komen in de nieuwe uitingen en website. ‍

Naast het brainstormen en ontwerpen van de verschillende concepten en denkrichtingen hebben we de workshops ook ingezet als training voor de marketing collega’s. Zo heeft de SEO en content workshop niet alleen nieuwe content opgeleverd, maar ook geleid tot verbreding van kennis en vaardigheden.

WillCo flyers

De 9 industrieën van Will&Co.

Het was een uitdaging om een gebruiksvriendelijk en mooi eigentijds design te maken. Één waarbij alle industrieën, contactpersonen en producten vertegenwoordigd konden worden. Er is een nieuwe set huisstijl-iconen ontwikkeld die de verschillende industrieën het beste beschrijven en direct herkenbaar maken. ‍

‍Als ‘key visual’ is een raster van hexagons ontworpen waarin verschillende varianten van afbeeldingen in geplaatst kunnen worden. Deze visual representeert het omvangrijke netwerk van leveranciers waarmee Will & Co samenwerkt. Door verschillende varianten te maken geven we de opdrachtgever veel vrijheid om te spelen met beeld op hun contentpagina’s maar ook offline materialen.

WillCo Briefpapier

Van content mapping, naar een sterk interactie ontwerp.

Na de content mapping rolde er snel een sterk interactie ontwerp uit. Voor een nieuwe frisse blik op het ontworpen design hebben wij een externe visual designer met ons mee laten denken. Dit resulteerde in een luchtig en eigentijds design met veel witruimte. Door de primaire huisstijlkleuren subtiel toe te passen en te omringen met veel witruimte, krijgt de content (beeld en tekst) een podium en wordt interactiviteit maximaal gestimuleerd. Exact wat Will&Co ook vanaf het begin van de opdracht nagestreefd heeft.

De totale rebranding, vernieuwde website en huisstijl geven Will&Co een moderne uitstraling. De uitstraling staat voor vernieuwing zonder oude waarden los te laten. Het merk is toegankelijk, overzichtelijk en geeft ruimte voor uitbreiding. Technisch is er ook veel verbeterd. De SEO rating is sterk verbeterd.

Active Collective - Humanizing technology logo

Als digital agency zijn we gespecialiseerd in het oplossen van problemen of verbeteren van processen. Dit doen we door onze mix van specialisten in te zetten. Één plek waar data-science, digital design, prototyping, development en cybersecurity samenkomen.

Audited and certified by:

Logo ISO's

Contact

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk
0251-29 33 70
[email protected]

KVK: 58605061
BTW: NL853109606B02

LinkedIn
Facebook