Ga naar hoofdinhoud

Begrijpen, conceptualiseren en visualiseren

Ons design proces kent verschillende fases die bijdragen aan het succes van het platform. Allereerst doen we onderzoek naar de gebruiker, analyseren we de pijnpunten en denken we na over de optimale gebruikerservaring.

Vervolgens is het aan onze ontwerpers om de wensen van de klant en gebruikers in kaart te brengen en vervolgens om te vormen tot een succesvolle oplossing. We horen je denken: Hoe weet je nou of het een succesvolle oplossing is? Nou, we maken het meetbaar aan de hand van data. Dit doen we gebruik te maken van van meetbare eisen (KPI’s). Denk hierbij bijvoorbeeld aan 20% meer omzet dan de voorgaande jaren, een conversie ratio van 3% of een verdubbeling van het aantal bezoekers t.o.v vorig jaar.

Aan de hand van deze eisen zetten we onze eerste ideeën zo snel mogelijk om naar een concept. We gaan constant opzoek naar feedback om ons concept nog beter te maken. We beginnen laagdrempelig, op papier, met een lo-fi prototype. Vervolgens werken we dit uit naar een hi-fi interactief prototype met relevante content. Met uiteindelijk doel: een zo goed mogelijke simulatie van de werking nabootsen en dit te delen met de eindgebruiker. Essentieel om je idee en ontwerp te valideren vinden wij.

De kracht van optimalisatie en doorontwikkeling

Het kan altijd beter, mooier, sneller en duidelijker. Daarom zijn we altijd aan het kijken hoe we onze designs kunnen optimaliseren. We doen dit door gebruik te maken van alle expertise binnen ons team, die voortkomt uit het bedienen van verschillende soorten klanten.

Verder werken we ook graag in kleine stapjes met korte sprints van 2 weken waarin we een deel van de functionaliteit opleveren en samen kunnen testen. Op deze manier kunnen we snel een eerste ontwerp opleveren en blijf jij betrokken tijdens het gehele ontwerpproces. Zo kunnen we gemakkelijk bijsturen en het ontwerp optimaliseren zodat het beter aansluit bij de doelen.

Lo-fi designs, interactieve prototypes en (design)guidelines delen we altijd met onze opdrachtgevers. Zo kun je die gemakkelijk op afstand delen met de rest van het team en kun je er nog even een extra keer naar kijken. Wel zo makkelijk.

Waar kunnen we je mee helpen?

  • UX consult met advies over je huidige platform.
  • Ontwerpen van een (nieuw) platform.
  • Design sprint om samen te werken aan de beste oplossing voor de gebruiker én voor jouw platform.
  • Maandelijkse doorontwikkeling aan de hand van Active Insights.

Cases

Digital Design door Active Collective.

We Love The Planet

Will&Co

Meer weten over Digital Design?

Meer weten over Digital Design?

6539d0294b2024a7411017c6e65002c4hhhhhh