Skip to content

Wat zijn de voordelen van een ERP systeem?

Er zitten vele voordelen aan het implementeren van een ERP systeem binnen jouw organisatie. Het grootste voordeel is dat bedrijfsprocessen (en daarmee afdelingen) met elkaar verbonden kunnen worden wat het werk efficiënter maakt. Maar er is meer.

Voordelen van een ERP systeem

  • Alle informatie op één en dezelfde plek
  • Alle informatie digitaal opgeslagen waardoor dit niet verloren gaat
  • Het snel opvragen en verkrijgen van informatie
  • Snel inspelen op bijvoorbeeld (klant) aanvragen
  • Overal toegang tot alle informatie dankzij het werken in een gedeelde, veilige cloud (een zegen voor thuiswerkers)
  • Een ERP systeem gaat mee met en draagt bij aan de groei van jouw organisatie
  • Overzichtelijk inzicht in jouw organisatie

Wat kan er geautomatiseerd worden met een ERP systeem?

Om je een beter beeld te geven van de voordelen van de automatisering die mogelijk wordt gemaakt binnen een ERP systeem hebben we wat voorbeelden uit de praktijk op een rij gezet.

Medewerkers hebben geregeld toestemming nodig voor bijvoorbeeld verlof. Binnen het ERP systeem is het mogelijk om dit en overige HR-werkzaamheden te automatiseren en op één plek te verzamelen en archiveren.

Als organisatie krijg je waarschijnlijk dagelijks te maken met specifieke aanvragen en natuurlijk ook orders van klanten. Deze aanvragen en orders kunnen samen worden gebracht op de juiste plek.

Zelf ben je al druk genoeg met de dagelijkse werkzaamheden waardoor je snel belangrijke details kan vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een contract van een medewerker wat binnenkort afloopt. Binnen een ERP systeem is het mogelijk hier tijdig een herinnering van te ontvangen.

Waarom een ERP systeem implementeren bij Active Collective?

Het implementeren van een ERP systeem is een specialisme op zich. Bij Active Collective hebben we een professioneel team in huis, waarvan een aantal gespecialiseerd zijn in het implementeren van ERP systemen. Deze klus wordt door onze specialisten vakkundig aangepakt. Daarnaast zorgen we er bij Active Collective altijd voor dat de implementatie van het ERP systeem veilig en zorgvuldig verloopt.

Heb je vragen over het proces of bijvoorbeeld over het implementeren van een ERP systeem? Zowel voorafgaand de klus of tijdens/na de klus staan wij je met veel plezier en snel te woord. Schroom niet je vragen aan ons te stellen.

Active Collective - Humanizing technology logo

Als digital agency zijn we gespecialiseerd in het oplossen van problemen of verbeteren van processen. Dit doen we door onze mix van specialisten in te zetten. Één plek waar data-science, digital design, prototyping, development en cybersecurity samenkomen.

Audited and certified by:

Logo ISO's

Contact

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk
0251-29 33 70
[email protected]

KVK: 58605061
BTW: NL853109606B02

LinkedIn
Facebook