Ga naar hoofdinhoud

Online veiligheid is belangrijker dan ooit

De online veiligheid is vandaag de dag belangrijker dan ooit. We zijn massaal op ons hoede wanneer we websites bezoeken of mails openen. We willen geen gevoelige informatie op straat hebben liggen en willen niet dat ons huisadres voor verkeerde doeleinden wordt gebruikt. Jij niet, wij niet: niemand. En dus is het belangrijk om ook jouw organisatie te voorzien van een goede online veiligheid. Dat is voor je gebruikers en bezoekers fijn, maar ook voor jou.

Verwerk jij gevoelige/persoonsgevoelige data op de jullie website, dan is het van cruciaal belang om deze goed te beveiligen. Wanneer deze data in de verkeerde handen komen zijn de gevolgen fataal.

Met de online security check van Active Collective kijken we naar:

  • Basischeck CMS systeem van de website
  • Veiligheid van het CMS
  • Server veiligheid
  • Secure Socket Layers (SSL)
  • Juridische check

Steeds meer wet- en regelgeving voor websites met betrekking tot privacy en beveiliging

Doordat de online veiligheid zo belangrijk is zijn er ook steeds meer wet- en regelgevingen met betrekking tot de privacy en beveiliging van websites. Deze wet- en regelgevingen gelden ook voor jouw organisatie en dienen streng te worden nageleefd. Bij Active Collective weten we precies welke wet- en regelgevingen en momenteel gelden en helpen we je graag verder met het beveiligen van jouw website. Er zijn meerdere diensten waarvoor je onze hulp kunt inschakelen.

Ben jij benieuwd naar de huidige status van jouw organisatie op het gebied van de veiligheid? Het is dan mogelijk om bij Active Collective een pentest uit te laten voeren. Bij een pentest gaat onze security manager jullie organisatie proberen te hacken. Kortom, alle risico’s en mogelijke kwetsbaarheden van jullie digitale infrastructuur zullen worden blootgelegd. Wil jij deze pentest laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.

meer informatie

Encryptie is een ander woord voor versleuteling. Dit kun je, kort samengevat, zien als een manier van coderen om ervoor te zorgen dat gegevens niet zomaar bij iedereen terecht komen. Active Collective geeft advies op het gebied van encryptie. Indien gewenst kunnen we vervolgens het gegeven advies ook uitvoeren of verbeteringen toepassen. Benieuwd of jouw website goed versleuteld is? Wij voeren gratis een security check voor je uit.
In 2018 is in de gehele Europese Unie dezelfde privacywetgeving ingevoerd: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze wetgeving geldt voor elke organisatie welke persoonsgegevens verwerkt van klanten, personeel of andere personen uit de Europese Unie. Door deze wetgeving heb ook jij als organisatie je te houden aan specifieke regels rondom de privacy van betrokkenen. Wanneer je deze regels niet goed naleeft loop je het risico op torenhoge boetes. Benieuwd of jouw organisatie persoonsgegevens op de juiste manier verwerkt? Wij kijken graag met je mee.

ISO27001: wat is het en wat moet ik er mee?

ISO27001 is een erkende norm welke wereldwijd is ingevoerd en staat voor informatiebeveiliging. In deze norm wordt beschreven hoe je als organisatie om dient te gaan met de beveiliging van informatie. ISO27001 is een certificaat waarmee je kunt laten zien dat jij als organisatie voldoet aan de eisen rondom deze norm. Het tonen van dit certificaat zorgt voor een stukje zekerheid en betrouwbaarheid richting (potentiële) klanten of bezoekers van een website.

Wat kunnen wij voor jou betekenen met betrekking tot ISO27001 en ISO27002?

Wij zijn zelf ISO27001 gecertificeerd, wat inhoudt dat wij de juiste kennis en vaardigheden in huis hebben om jouw organisatie te voorzien van een veilige online omgeving.

Active Collective - Humanizing technology logo

Als digital agency zijn we gespecialiseerd in het oplossen van problemen of verbeteren van processen. Dit doen we door onze mix van specialisten in te zetten. Één plek waar data-science, digital design, prototyping, development en cybersecurity samenkomen.

Audited and certified by:

Logo ISO's

Contact

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk
0251-29 33 70
[email protected]

KVK: 58605061
BTW: NL853109606B02

LinkedIn
Facebook