Federated Learning: de toekomst van veilige, betrouwbare zorg?

Organisaties in de zorgsector kunnen hun dienstverlening met technologische innovaties zoals Big Data, Artificial Intelligence en federated learning verbeteren. Digital agency Active Collective helpt bedrijven bij het verkrijgen van toegang tot deze technologieën, terwijl privacy van patiënten gewaarborgd blijft.
De toekomst van federated learning door Active Collective
Met de opkomst van technologische innovaties zoals Big Data, Artificial Intelligence en federated learning, hebben bedrijven in de zorgsector nieuwe mogelijkheden om hun dienstverlening te verbeteren. Federated learning stelt organisaties in staat gegevens te delen in een veilige omgeving, waar alleen de juiste mensen toegang toe hebben. Daarnaast heeft het privacy-preservatie in de vorm van data-encryptie en federated cloud computing. Deze technologieën bieden mogelijkheden om gegevens te verzamelen en te delen, terwijl de privacy van patiënten gewaarborgd blijft. Digital agency Active Collective helpt bedrijven bij het verbeteren van hun zorgdienstverlening met behulp van deze technologieën en met onderzoek, zoals data science.

Wat is federated learning?

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Federated_learning

Federated learning is een techniek waarmee gegevens op verschillende locaties kunnen worden gedeeld en verzameld, zonder dat de privacy van de gebruiker in gevaar komt. Met federated learning kunnen gegevens worden verzameld en verwerkt door een gedecentraliseerd netwerk van computers, die lokaal gegevens verzamelen en de resultaten terugsturen naar een centrale server. De centrale server verzamelt vervolgens de resultaten en maakt een algemene analyse van de gegevens. Door gebruik te maken van privacy–preservatie, zoals data–ncryptie en federated cloud computing, worden gegevens geheim gehouden en kunnen organisaties toch profiteren van de voordelen van gegevens delen.

Intel’s federatief data delen

Intel’s federatief data delen is een veelbelovende ontwikkeling voor de zorgsector. De technologie stelt de zorgsector in staat om gegevens te delen in een veilige omgeving waar alleen de juiste mensen toegang toe hebben. Dit betekent betere besluitvorming door betere data-integratie.[1]

Zie ook: https://github.com/intel/openfl.
robotics

Privacy-preserving door federated learning

Er zijn echter nog andere ontwikkelingen rondom federated learning waarvan we kunnen verwachten dat ze ook een grote impact zullen hebben. Een daarvan is privacy-preservatie. Dit is een techniek waarmee gegevens worden verzameld, maar gecodeerd blijven zodat ze anoniem blijven. Dit betekent dat de privacy van de patiënten gewaarborgd blijft, terwijl er toch gegevens kunnen worden verzameld voor onderzoek.[2]
De toekomst van federated learning.

Federated learning & cloud computing

Een tweede ontwikkeling is federated cloud computing. Hierbij worden verschillende clouds samengevoegd, waardoor gegevens makkelijker en veiliger kunnen worden gedeeld. Deze techniek is vooral nuttig voor organisaties die gegevens moeten delen tussen verschillende locaties.[3]

Samen zijn deze technologieën veelbelovend voor de zorgsector. Ze zullen leiden tot betere, veiligere en toekomstbestendige zorg, waardoor het welzijn van patiënten verder verbeterd kan worden. Active Collective ondersteunt bedrijven bij het verbeteren van hun dienstverlening met behulp van deze technologieën. Wij helpen bij het ontwikkelen en implementeren van de juiste technologieën, waarmee uw bedrijf in staat is om betere, veiligere en toekomstbestendige zorg te bieden.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen.

Afbeeldingen en tekstredactie door OpenAI.

Meer nieuws

Alle artikelen

Mogen wij jouw digitale product ontwikkelen?

Probeer je levens van mensen makkelijker of efficiënter te maken, maar loop je vast op de ontwikkeling van een digitaal product? Bij Active Collective ontwikkelen we software voor verschillende sectoren. Wel hebben we specialistische ervaring binnen het Life Sciences & Health Care domein. Welke behoefte je ook hebt; Wij denken met je mee en komen samen tot de perfecte digitale oplossing voor jouw menselijke vraagstuk.

Guido

Neem contact op

Heb je vragen over een digitaal product? We helpen je graag verder. Neem contact met op met Guido voor meer informatie.

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk

0251-29 33 70
[email protected]