Kan je wat meer vertellen over jezelf?

Ik ben Raymond Martens, een bevlogen tech ondernemer en investeerder – al het zij een wat behouden variant. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om technologie in te zetten. Dit doe ik niet alleen om onze maatschappij te verbeteren, maar ook gewoon voor de lol. Active Collective biedt mij de kans om te doen wat ik enorm leuk vind, op het allerhoogste podium en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik krijg dan ook veel energie van het ontwikkelen van digitale producten en diensten die bijdragen aan een gezondere en duurzamere wereld.

Als werkende vader van twee kinderen en ‘partner van’ heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om een gezonde balans in het leven te vinden tussen werk en privé. Dit probeer ik ook toe te passen in mijn werk, door mijn collega’s te helpen in hun ontwikkeling en innovaties te ontwikkelen die optimaal afgestemd zijn op de menselijke behoeften van de eindgebruiker.

Naast mijn werk vind ik het leuk om jong voetbaltalent te trainen en te coachen. Ik geniet ervan om tijd door te brengen met mijn gezin en vrienden, te gamen, tekenen en te klussen.

Waar liggen jouw kwaliteiten?

Ik zie mijn kwaliteiten in het inspireren, stimuleren en begeleiden van anderen om een goede balans te vinden het beste uit zichzelf te halen en om gezamenlijk tot de beste digitale oplossingen te komen. Daarbij geloof ik in het maken van fouten, omdat we daar het meest van leren. Door het omarmen van nieuwe technologieën en het creëren van een open omgeving waarin anderen zich kunnen ontwikkelen, wil ik bijdragen aan innovatieve en duurzame veranderingen die onze wereld een betere plek maken.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt met Active Collective?

Met Active Collective heb ik de afgelopen jaren veel bijzondere momenten meegemaakt. Denk aan onze eerste Goud en Zilver SpinAwards waar ik Tjendra ten huwelijk vroeg, de impact van project PICTURE, nominaties en awards die we hebben gewonnen, sprints op Curaçao, hutjes op de hei en avonturen met het team, studiereizen naar het buitenland met CMD en Hogeschool van Amsterdam, en evenementen als Collision in de USA en Web Summit in Lissabon. Maar het meest recente hoogtepunt was de opening van onze eigen Digital Science Hub.

Het is fantastisch om te werken met een team dat zoveel passie heeft voor digitale innovatie en zo’n grote drive heeft om de beste oplossingen te creëren voor onze klanten. Het leukste wat ik heb meegemaakt met Active Collective is dan ook niet een specifiek evenement of project, maar de dagelijkse samenwerking met dit geweldige team. Samen werken we aan innovatieve en duurzame oplossingen die onze wereld een betere plek maken. Dat geeft me ontzettend veel voldoening en ik kijk uit naar wat de toekomst nog meer zal brengen.

Wie was vroeger jouw idool?

Mijn vader zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben als mijn grootste held met zijn grote spierballen; de definitie van een stoere kerel, met inlevingsvermogen en veel doorzettingsvermogen. Maar als we het hebben over bekende personen uit het verleden die ik als techneut enorm bewonder, dan is het Leonardo da Vinci die eruit springt.

Deze beroemde kunstenaar, uitvinder, wetenschapper en filosoof was in mijn ogen een echt genie, iemand die zich op vele verschillende gebieden ontwikkelde en uitblonk. Zijn vermogen om het menselijk lichaam, de natuur en technologie te begrijpen en te portretteren, was buitengewoon.

Wat me vooral aanspreekt aan Leonardo da Vinci is zijn eeuwige nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en doorzettingsvermogen om alles wat hij deed te perfectioneren. Hij was altijd op zoek naar nieuwe kennis, nieuwe manieren om de wereld te begrijpen en nieuwe manieren om zijn ideeën in de praktijk te brengen. Ik denk dat hij ons eraan herinnert dat we altijd kunnen blijven leren en groeien, en dat niets ons tegenhoudt als we ons hart en onze geest open houden voor nieuwe mogelijkheden.

Mogen wij jouw digitale product ontwikkelen?

Probeer je levens van mensen makkelijker of efficiënter te maken, maar loop je vast op de ontwikkeling van een digitaal product? Bij Active Collective ontwikkelen we software voor verschillende sectoren. Wel hebben we specialistische ervaring binnen het Life Sciences & Health Care domein. Welke behoefte je ook hebt; Wij denken met je mee en komen samen tot de perfecte digitale oplossing voor jouw menselijke vraagstuk.

Guido

Neem contact op

Heb je vragen over een digitaal product? We helpen je graag verder. Neem contact met op met Guido voor meer informatie.

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk

0251-29 33 70
[email protected]