Skip to content

Healthcare Innovation: how can AI improve healthcare

Vernieuwende technieken zoals machine learning, 3D modeling software en AI zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling terecht gekomen. Deze ontwikkelingen zijn van grote invloed op de gezondheidszorg en de patiënt ervaring. De Life Science Industry ontwikkeld zich in een rap tempo wat voorheen nooit voor mogelijk was gehouden.

 

AI MRI Scans

 

3D Modellen

Innovaties in de gezondheidszorg kunnen bijdragen in het ontwikkelen van medische apparatuur of medische tooling die helpen met het maken van betere behandelbeslissingen en het optimaliseren van de patiëntervaring. Zo worden 3D modellen door artsen gebruikt om complexe en risicovolle operaties te oefenen. Deze 3D modellen van organen zorgen ervoor dat artsen sneller innovatieve methodes kunnen testen zonder risico voor de patiënt.

 

Project Picture hersenscans brainmaps

 

Virtual Healthcare

Sinds thuiswerken en virtuele afspraken zijn de nieuwe norm zijn geworden heeft er een verschuiving plaatsgevonden binnen de gezondheidszorg. Veel meer afspraken zijn remote geworden en het standaard inloopspreekuur heeft een andere vorm gekregen. Met deze verandering groeit de behoefte naar digitalisering en automatisering nog meer. AI-gedreven chatbots en contextual FAQ’s worden steeds normaler en kunnen ervoor zorgen dat de druk op de zorg en daarmee de hoeveelheid afspraken afneemt.

 

Virtual healthcare

 

AI

Een van de grootste uitdagingen is het vinden van de juiste behandeling voor een patiënt. Vaak vormt het gebrek aan kennis en het ontbreken van historische data het grootste struikelblok. De informatie is vaak wel beschikbaar maar wordt niet op een centrale plek geregistreerd. Het gebruik van AI om de data te registreren, classificeren en categoriseren zorg ervoor dat de data geanalyseerd kan worden. Op deze manier kan er gekeken worden naar verschillende ziektebeelden en kunnen abnormaliteiten ontdekt worden.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Vraag het Guido.

Zie jij de waarde in die digitalisering kan hebben voor jouw organisatie en wil je graag dat wij meekijken welke eerste stappen gezet kunnen worden om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen?

Neem dan contact op met Guido, via 06-44381501 of .

Guido portret
Guido Duijzers
Business Development Manager
Mail Guido
Active Collective - Humanizing technology logo

Als digital agency zijn we gespecialiseerd in het oplossen van problemen of verbeteren van processen. Dit doen we door onze mix van specialisten in te zetten. Één plek waar data-science, digital design, prototyping, development en cybersecurity samenkomen.

Audited and certified by:

Logo ISO's

Contact

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk
0251-29 33 70
[email protected]

KVK: 58605061
BTW: NL853109606B02

LinkedIn
Facebook