Design sprint

Een design sprint is een intensief, multidisciplinair proces dat bedrijven en teams helpt om nieuwe producten, diensten of ideeën snel te ontwikkelen en te testen. Het proces is gericht op het creëren van snelle prototypes en het verzamelen van feedback van gebruikers, wat helpt om de kans op succes te verhogen.
Paper prototyping

Een Design Sprint in 5 stappen

Het doel van een design sprint is om in een korte periode van tijd een prototype te ontwikkelen en te testen, wat helpt om tijd en middelen te besparen in het latere ontwikkelingsproces. Het is een effectief hulpmiddel voor het snel evalueren van nieuwe ideeën en het verkrijgen van belangrijke feedback van gebruikers.

1. Voorbereiding

Tijdens deze stap bepalen de deelnemers aan de sprint het doel en de scope van het project, en selecteren ze een gebruikersgroep om feedback van te verzamelen.

2. Ideeontwikkeling

Tijdens deze stap ontwikkelen de deelnemers ideeën voor het project door middel van brainstormen en andere creativiteitstechnieken.

3. Prototyping

Tijdens deze stap maken de deelnemers snelle prototypes van hun ideeën om te testen bij gebruikers.

4. Testen

Tijdens deze stap testen de deelnemers hun prototypes bij gebruikers om feedback te verzamelen en te leren wat werkt en wat niet.

5. Evaluatie

Tijdens deze stap analyseren de deelnemers de feedback die ze hebben verzameld tijdens de testing en beslissen ze wat het volgende stap in het ontwikkelingsproces zal zijn.

Laatste nieuws

Alle artikelen

Mogen wij jouw digitale product ontwikkelen?

Probeer je levens van mensen makkelijker of efficiënter te maken, maar loop je vast op de ontwikkeling van een digitaal product? Bij Active Collective ontwikkelen we software voor verschillende sectoren. Wel hebben we specialistische ervaring binnen het Life Sciences & Health Care domein. Welke behoefte je ook hebt; Wij denken met je mee en komen samen tot de perfecte digitale oplossing voor jouw menselijke vraagstuk.

Guido

Neem contact op

Heb je vragen over een digitaal product? We helpen je graag verder. Neem contact met op met Guido voor meer informatie.

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk

0251-29 33 70
[email protected]