Ga naar hoofdinhoud

Federated Learning: de toekomst van veilige, betrouwbare zorg?

Organisaties in de zorgsector kunnen hun dienstverlening met technologische innovaties zoals Big Data, Artificial Intelligence en federated learning verbeteren. Digital agency Active Collective helpt bedrijven bij het verkrijgen van toegang tot deze technologieën, terwijl privacy van patiënten gewaarborgd blijft.

De toekomst van federated learning door Active Collective

 

Met de opkomst van technologische innovaties zoals Big Data, Artificial Intelligence en federated learning, hebben bedrijven in de zorgsector nieuwe mogelijkheden om hun dienstverlening te verbeteren. Federated learning stelt organisaties in staat gegevens te delen in een veilige omgeving, waar alleen de juiste mensen toegang toe hebben. Daarnaast heeft het privacy-preservatie in de vorm van data-encryptie en federated cloud computing. Deze technologieën bieden mogelijkheden om gegevens te verzamelen en te delen, terwijl de privacy van patiënten gewaarborgd blijft. Digital agency Active Collective helpt bedrijven bij het verbeteren van hun zorgdienstverlening met behulp van deze technologieën en met onderzoek, zoals data science.

Wat is federated learning?

Federated learning is een techniek waarmee gegevens op verschillende locaties kunnen worden gedeeld en verzameld, zonder dat de privacy van de gebruiker in gevaar komt. Met federated learning kunnen gegevens worden verzameld en verwerkt door een gedecentraliseerd netwerk van computers, die lokaal gegevens verzamelen en de resultaten terugsturen naar een centrale server. De centrale server verzamelt vervolgens de resultaten en maakt een algemene analyse van de gegevens. Door gebruik te maken van privacy–preservatie, zoals data–ncryptie en federated cloud computing, worden gegevens geheim gehouden en kunnen organisaties toch profiteren van de voordelen van gegevens delen.

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Federated_learning

 

Intel’s federatief data delen

Intel’s federatief data delen is een veelbelovende ontwikkeling voor de zorgsector. De technologie stelt de zorgsector in staat om gegevens te delen in een veilige omgeving waar alleen de juiste mensen toegang toe hebben. Dit betekent betere besluitvorming door betere data-integratie.[1]

Zie ook: https://github.com/intel/openfl.

robotics

 

Privacy-preserving door federated learning

Er zijn echter nog andere ontwikkelingen rondom federated learning waarvan we kunnen verwachten dat ze ook een grote impact zullen hebben. Een daarvan is privacy-preservatie. Dit is een techniek waarmee gegevens worden verzameld, maar gecodeerd blijven zodat ze anoniem blijven. Dit betekent dat de privacy van de patiënten gewaarborgd blijft, terwijl er toch gegevens kunnen worden verzameld voor onderzoek.[2]

De toekomst van federated learning.

 

Federated learning & cloud computing

Een tweede ontwikkeling is federated cloud computing. Hierbij worden verschillende clouds samengevoegd, waardoor gegevens makkelijker en veiliger kunnen worden gedeeld. Deze techniek is vooral nuttig voor organisaties die gegevens moeten delen tussen verschillende locaties.[3]

Samen zijn deze technologieën veelbelovend voor de zorgsector. Ze zullen leiden tot betere, veiligere en toekomstbestendige zorg, waardoor het welzijn van patiënten verder verbeterd kan worden. Active Collective ondersteunt bedrijven bij het verbeteren van hun dienstverlening met behulp van deze technologieën. Wij helpen bij het ontwikkelen en implementeren van de juiste technologieën, waarmee uw bedrijf in staat is om betere, veiligere en toekomstbestendige zorg te bieden.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen.

Afbeeldingen en tekstredactie door OpenAI.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Vraag het Guido.

Zie jij de waarde in die digitalisering kan hebben voor jouw organisatie en wil je graag dat wij meekijken welke eerste stappen gezet kunnen worden om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen?

Neem dan contact op met Guido, via 06-44381501 of .

Guido portret
Guido Duijzers
Business Development Manager
Mail Guido
Active Collective - Humanizing technology logo

Als digital agency zijn we gespecialiseerd in het oplossen van problemen of verbeteren van processen. Dit doen we door onze mix van specialisten in te zetten. Één plek waar data-science, digital design, prototyping, development en cybersecurity samenkomen.

Audited and certified by:

Logo ISO's

Contact

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk
0251-29 33 70
[email protected]

KVK: 58605061
BTW: NL853109606B02

LinkedIn
Facebook