Ga naar hoofdinhoud

Waarom digitalisering binnen bedrijven zo belangrijk is

Digitalisering en automatisering gaan een steeds grotere rol spelen binnen bedrijven. Een van de grootste uitdagingen is het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het verhogen van de efficiëntie van zowel de medewerkers als de organisatie.

Employee lifecycle visual

 

Digitalisering en automatisering binnen HR

De toenemende digitalisering en het veelal werken vanuit huis brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Ook op het gebied van Human Resources is er de laatste tijd veel veranderd. HR-medewerkers staan voor twee grote uitdagingen:

Het verhogen van medewerkerstevredenheid

Tevreden medewerkers zijn de sleutel tot een succesvol bedrijf. Daarom is het belangrijk om zo goed mogelijk voor personeel te zorgen. Door de digitalisering en automatisering van HR gerelateerde werkzaamheden maak je deze aspecten gemakkelijker en sneller voor medewerkers.

De verlaging van de werkdruk binnen HR door automatisering

Thema’s als verzuim, beleid en instroom van nieuwe medewerkers zijn de grote peilers binnen HR. Deze, veelal administratieve taken, zijn complex en tijdrovend. Het optimaliseren van de HR werkprocessen kunnen bijdragen aan tijd- en kostenbesparing en efficiëntie binnen een organisatie. Zelfs met minimale effort kan al resultaat behaald worden, met als gevolg dat er meer tijd vrijkomt voor zaken met een grotere toegevoegde waarde.

Door de meest tijdrovende taken te automatiseren kunnen HR-medewerkers zich focussen op hun essentiële functie: het humane. Er is bijvoorbeeld meer tijd voor de werking van de organisatie verbeteren, support bieden aan het management, zorgen voor talentontwikkeling en de inzetbaarheid van het personeel.

robotics

 

Een succesvolle employee journey

Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten en een succesvolle employee journey draagt daaraan bij. Helaas staat dit onderwerp vaak onderaan de roadmap van bedrijven en zijn er weinig vorderingen op dit gebied. Echter kan een succesvolle employee journey voor veel voordelen zorgen: meer omzet, minder verloop, minder verzuim en de aantrekkelijkheid voor nieuw talent. Het allerbelangrijkste is de focus op bestaande talenten binnen de huidige organisatie. Een sterke reputatie zorgt namelijk ook voor tevreden klanten.

Voor de aanstroom en onboarding van nieuw talent is het belangrijk om aandacht te besteden aan de eerste indruk en positionering van de organisatie. Zorg ervoor dat je de intrinsieke motivators van (nieuwe)medewerkers aanspreekt, zoals hun behoefte aan autonomie, om bij te dragen aan het doel, en om hun talenten in te zetten en te verbeteren zodat ze de beste versie van zichzelf zijn en hiervoor erkenning te krijgen.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Vraag het Guido.

Zie jij de waarde in die digitalisering kan hebben voor jouw organisatie en wil je graag dat wij meekijken welke eerste stappen gezet kunnen worden om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen?

Neem dan contact op met Guido, via 06-44381501 of .

Guido portret
Guido Duijzers
Business Development Manager
Mail Guido
Active Collective - Humanizing technology logo

Als digital agency zijn we gespecialiseerd in het oplossen van problemen of verbeteren van processen. Dit doen we door onze mix van specialisten in te zetten. Één plek waar data-science, digital design, prototyping, development en cybersecurity samenkomen.

Audited and certified by:

Logo ISO's

Contact

Active Collective B.V.
Noorderweg 42-44
1948 PK Beverwijk
0251-29 33 70
[email protected]

KVK: 58605061
BTW: NL853109606B02

LinkedIn
Facebook